keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Resepti: Kylmä papupata

n. 500g porkkanoita (raakoina)
jokunen desi idätettyjä mungopapuja

Soossi:
n. 1,5dl kikherneitä
n. 1,5dl kidneypapuja
1 avokado
n. 2dl tomaattisosetta (käy varmasti myös tuore tomaatti, itsellä ei ollut)
n. 1dl kookosmaitoa
n. 1/2 dl oliiveja
2 valkosipulin kynttä
suolaa
pippuria
ripaus chiliä tai puolikas tuore chili (poista siemenet)
+ muita mausteita maun mukaan

1. Sekoita soossin aineet keskenään ja sörssää ne tehosekoittimella. Maista ja lisäile mausteita mielesi mukaan. Lisää nesteitä, jos soossi on ihan kuiva ja jähmettynyt astiaansa.

2. Pilko porkkanat, idätä mungopavut (kandee aloittaa idätys ajoissa) ja heitä nämä soossin sekaan.

3. Sekoita.

Vinkki 1: Jos aiot tarjoilla tätä julkisesti, niin yritä keksiä jotain luovaa esillepanon suhteen. Papumössöt näyttävät nimittäin hieman kakoilta. Itse veistin vähän porkkanaa ja ripottelin idätettyjä mungopapuja pinnalle. Lopuksi laitoin sitruunamelissan törröttämään kasasta. Ei niin hieno, mutta tästä on hyvä jatkaa harjoittelua.

Vinkki 2: Jos haluat säästää papukuluissa, keitä pavut itse kuivatuista pavuista. Suosi isoja määriä ja pakasta vaikka loput. Tai keitä kaveriporukalla kaikille pavut. Ennen keittoa liota noin vuorokausi ja vaihda vesi välillä. Ohjeessa sanotaan parin tunnin keittoajan riittävän. Itse keitän puuliedellä papuja helposti 5 tuntia, kun en halua rapsakkaa papua syödä.

Tää on oikeesti hyvää, vaikka ensivaikutelma ja nimi saattavat vähän antaa masentavan kuvan!! ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti