keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Resepti: Värikäs papuhämäyskeitto (kookosliemi)

Kaikki eivät tykkää pavuista. Siispä piilotetaan ne keittoon, hähää! (mut jos joku on allerginen pavuille, niin piilottaminen ei välttämättä ole hyvä idea)

Sattumat:
3 sipulia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
500 g parsakaalia
Paistamiseen kylmäpuristettua kookosrasvaa

Liemi:
n. 1,5dl kidneypapuja
n. 1,5dl kikherneitä
1 tölkki kookosmaitoa
2 tomaattia
n. 2,5dl vettä
pieni pala tuoretta inkivääriä
hieman tuoretta lehtipersiljaa
currya
kurkumaa
jotain hippisuolaa
pippuria
ripaus chiliä

Kuullota kattilassa sattumat, älä paista kovalla lämmöllä mössöksi.

Sörssää liemiaineet soseeksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Muista maistella ja lisätä maun mukaan mausteita. Improvisointi saattaa parantaa makua! (tai tuhota sen) Kun liemi on täydellistä, lisää se kattilaan kuullotettujen sattumien päälle. Anna lämmetä, mutta älä ala kiehuttelemaan. Jos haluat makeuttaa hieman hunajalla, tee se vasta kun ruoka on jäähtynyt. Näin kaikki hyvät säilyvät hunajassa hyvänä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti