torstai 31. tammikuuta 2013

Resepti: Raakasuklaaraakapuuro

Yksi suosikkiasioistani pienenä oli suklaamannapuuro. Nam! Äiti teki sitä (onneksi) harvoin ja niinä onnen kertoina söimme pikkusiskoni kanssa yleensä kattilan tyhjäksi.  Tänä aamuna nostalgiset himoni alkoivat jyllätä ajatellessani tylsiä banaani-kaakaonibsi-perusraakapuurojani. Niinpä päätin lähteä kehittelemään uutta versiota tästä lapsuuteni herkusta. Valmistamani luomus sisältää paljon kuituja, hitaita hiilihydraatteja, proteiinia ja raakakaakaon antioksidantteja. Se pitää nälkää pitkään ja on oiva aamupala! Lisäksi helppo ja nopea tehdä, niin kuin raakapuurot yleensä.

Raakakaakaon ja -suklaan etuja voi lukea aikaisemmasta blogitekstistäni.
( http://ruokahiphistelya.blogspot.fi/2013/01/makeanhimoa-ja-raakakaakaon.html )

1/2dl kokonaisia kauraryynejä
1 rkl auringonkukansiemeniä

1rkl raakakaakaojauhetta (esim. CocoVi)
n. 3rkl kookosmaitoa (varmaan käy myös luomukerma tai punainen maito)
1tlk hunajaa
ripaus suolaa

Ryynit ja siemenet jälleen yön yli likoamaan. Sekoita aamulla raakakaakaot, kookosmaidot, hunajat ja suolat lionneisiin. Maistele ja mausta omaan kieleesi sopivaksi. Koska puuro on jälleen aika ruma, laita päälle joku ihana hedelmän pala tai vaikka marjoja. Myös värikäs astia saattaa pelastaa paljon. Mikäli aiot edustaa, älä sekoita samassa astiassa, missä tarjoillaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti